HTML

Reality Check

Egy blog arról a valóságról, ami körülvesz minket.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.11.28. 07:00 reality check

"Az SSRI típusú gyógyszerek ténylegesen gyilkolásra késztetik az embereket"

Az Index cikke a Tények alapján azt írta, a vérvétel eredménye kimutatta: a pécsi halálos áldozattal járó iskolai lövöldözés elkövetõje aznap nyugtatót, elõzõ nap pedig antidepresszánsokat vett be. A pszichiátriai kezelés és gyógyszerezés tényét Dr. Gábriel Róbert, a PTE rektora is megerősítette.

Nos, nem tudom hányan tudják, hogy az amerikai, hasonló iskolai lövöldözések, tömegmészárlások hátterében gyakran antidepresszáns szerek fogyasztása által kiváltott agresszió áll - pédául a Prozac lehetséges mellékatásai közül néhány: idegesség, agresszió, pszichózis, halluciniációk, ellenségesség, önpusztító magatartás, öngyilkosságra, erõszakra való hajlam. Ezeket a hatásokat pszichiáterek által felírt antidepresszáns gyógyszerek képesek kiváltani, egyébként normális emberekben is.

Ezek ismert tények, számos dokumentált esettel, még ha a pszichiátria próbálja is minden áron az asztal alá söpörni a kérdést és a tényeket. Külön weboldalak is létrejöttek az antidepresszánsokkal kapcsolatos horrortörténetek összegyûjtésére, például az ssristories.com, a drugawareness.org, és a cchr.org. Itt olvasható egy cikk a témában, itt egy másik, és itt egy harmadik. Az SSRI típusú antidepresszánsok és az erõszakos tömegmészárlások kapcsolatáról több megrázó dokumentumfilm és könyv is született, az egyik címe: "The Shooting Drugs - Prozac and its Generation Exposed". A cím azt hiszem magáért beszél, magyarra fordítva nagyjából úgy hangzana: "A lövöldözõs gyógyszerek". Idézet a könyv összefoglalójából:

"Az SSRI típusú gyógyszerek ténylegesen gyilkolásra késztetik az embereket, anélkül hogy megbánást éreznének, miközben gyakran mosolyogva mondják: 'Bocs, de ezt érdemled.' Ezt a szörnyû valóságot NEHÉZ elfogadni, különösen a média és azok számára, akik ezekbõl profitálnak."
Amikor meghallottam a pécsen történteket, rögtön arra gondoltam, hogy gyógyszerek állhatnak a háttérben, mivel igen hasonló az eset az amerikai iskolai mészárlásokhoz. Másnap jött is a bizonyosság: a híradások alapján az illetõ antidepresszáns szereket szedett, ahogyan sejtettem. Ezek a gyógyszerek könnyen felboríthatják egy eleve labilis ember pszichéjét (de még egy amúgy egészségesét is), és ha fegyverek vannak a közelben (ami az USA-ban mindennapos), akkor megtörténhet a szörnyûség.

Véleményem szerint a gyilkos is áldozat, mégpedig a pszichiátria áldozata, amely a beilleszkedési és személyes problémáit hatékony terápia helyett veszélyes mellékhatású, a problémát elfedő vagy tovább mélyítő gyógyszerek felírásával kezeli. A pszichiátria a problémák valós kezelése helyett többnyire inkább felír valami gyógyszert, amelynek hatásai, mellékhatásai és elvonási tüntetei akár rosszabbak is lehetnek, mint az eredeti probléma - ezt sajnos a saját családomon belül is megtapasztaltam. Így egy beilleszkedési zavarokkal küzdõ emberbõl csináltak egy gyilkost, akire most már azt is rá lehet fogni hogy skizofrén, és börtönben, szörnyû tudattal, és/vagy élete végéig tartó gyógyszeres kezelés alatt álló zombiként fogja leélni az életét. És akkor még nem beszéltem a halott áldozatról és családjáról...

Olyan gyógyszert felírni egy lõfegyverrel rendelkezõ embernek, amelynek dokumentált lehetséges mellékhatásai közé tartoznak az öngyilkosságra, gyilkosságra, erõszakra való hajlam? Persze errõl az orvosok mélyen hallgatnak, a recept felírásakor nem tájékoztatnak a lehetséges mellékhatásokról. Hiszen ki venne be egy olyan gyógyszert, aminek mellékhatása lehet "öngyilkosságra, agresszióra való hajlam"? 2004. óta az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal az összes antidepresszáns gyógyszer gyártóját kötelezi, hogy a tájékoztatón vastag keretben figyelmeztessen arra, hogy

a gyógyszer fokozza az öngyilkosság és agresszív viselkedés kockázatát.
Így a történtek egyik felelõsének a pszichiátriát tartom, amely nem képes a beilleszkedési, személyes- vagy pszichés problémákkal küszködõ embereket megfelelõen kezelni, a másik felelõs pedig az, aki lehetõvé tette, hogy az illetõ fegyvert tarthasson magánál. Úgy gondolom, ez egy intõ jel kéne hogy legyen mindannyiunk számára, és felhívja a figyelmet a pszichiátriai gyógyszerek mellékhatásaira, veszélyeire, a pszichiátria alkalmatlanságára. Kétszer is gondoljuk meg, mielõtt feliratunk egy valójában ismeretlen hatásmechanizmusú, eltitkolt mellékhatású, meghamisított kutatási eredmények alapján piacra dobott, esetenként súlyos elvonási tüneteket produkáló, viselkedési zavarokat okozó, ellenben a gyártónak nagy profitot hozó "boldogságpirulát" a pszichiáterrel. Ugyanis vannak más módszerek is a problémák kezelésére.

És ne feledjük: pisztoly helyett húsklopfolóval is lehet embert ölni.
 

27 komment · 1 trackback

Címkék: pécs pszichiátria gyógyszer gyilkosság lövöldözés antidepresszáns húsklopfoló ssri


süti beállítások módosítása